DANS PÅ SCEN !!

19 - 20 Februari - NACKA / KUNGSÄNGEN
En rapport från ett fantastisk helg !
Precis hemkommen från den andra dagen av två måste jag be att få sammanställa några rader från ett fantastiskt arrangemang. På lördagen lättade vi med hyrd buss kl 11.00 från vår kära hembygdsgård. En hel hoper glada barn med vidhängande musikanter och hjälpföräldrar. Mot Nacka bar det iväg för att delta i en föreställning med dans från renässance till nutid. Våra barn representerade inte bara nutiden utan även vår framtid. Det skulle visa sig att dom gjorde det med stor bravur.
Helt lätt var det inte för vår busschafför att hitta, väl framme tog vi oss en ordentlig titt på lokalen och barikaderade ett källarutrymme för att där ladda och äta matsäck. Överallt var det deltagare ( inalles 100 st ) som sjöng, dansade och spelade inför kvällen. En repetetion och en generalrepetition hanns med.
Föreställningen samlade 125 betalande åskådare som bänkade sig och erbjöds en magnifik föreställning av dansare och spelemän från 4 lag runt Stockholm. Folkdanslaget Kedjan, Nacka Folkdanslag, Slagsta Premiärer och inte minst Kungsängens Folkdansgilles juniorgäng. Att rada upp all påhittighet i framförandet och rekvisita skulle ta en hel evighet.

Så gjordes föreställningen om här hemma hos oss i Ekhammarsskolans aula den 20 Feb med samma program. Nu var det vi som stod för värdskapet och ordnade med musik och fika i pauserna. Våran lilla aula kändes så gott som fullsatt och någonstans 150 personer hade fylkats i bänkarna för föreställningen. Även om vår scen är lite mindre så kunde vi alla samsas väl och föreställningen genomfördes med MYCKET BERÖM GODKÄNT. Våra gäster fick stora och varma applåder för en mycket god insats. Våra juniorer / Vår framtid genomförde sitt framförande ( show ) med en stigande professionalism. Ett leende åt publiken och närvaro drog ner spontana applåder. Som avslutning samlades alla duktiga spelemän och spelade kaffetåren som utgångslåt.

Jag tror att arrangemang som dessa inte bara har en mycket stor funktion att fylla som kulturevenemang och glädjespridare. Vi själva, våra musikanter och inte minst våra barn lär sig även något nytt och känner att det finns nya utmaningar och mål att sträva emot. Vi kunde inte bara se gammaldans utan även intressanta och vackra experiment från lagen. Något att inspireras av för att se att det finns så många bottnar i ett folkdanslags verksamhet.
Vi funderar på det vi har sett och lärt och går¨berikade gemensammt vidare därifrån.
Ni som inte var med, gick givetvis miste om något men vet att nästa gång är ni med och gläds med oss.

Tack alla som var med och gjorde detta en oförglömlig helg !!!!!!!        / Tilman

Bilder kommer senare när dom är framkallade...... Är det någon som vill bidraga med en billig digitalkamera..... ??   Kontakta mig