Midsommar i Kungsängen !!
 


Dagen innan midsommarafton skall stången kläs. Här hjälper alla till.

Helt enligt vår långa tradition firade vi även iår Kungsängens eget midsommarfirande. Parkeringsmöjligheterna runt våra kära hembygdsgård var utnyttjade till bristningsgränsen. Prick kl 13.00 bars vår tjusiga majstång fram och planterades till folkets jubel  professionellt styrd av vår Lillo i det hål till där den hör hemma. Starkt karlfolk ur publiken kom sättande för att hjälpa till och lyfta stången till rätta. När väl stången kommit på plats visade folkdansgillets seniorer upp en alltid lika bejublad uppvisningsdans. Det var Fjällnäspolska, Landskrona, Jämtpolska och E18 som visades upp. Sedan navigerade vår leklustige Claes runt alla hugade ur publiken i en traditionell ringdans. Även våra rutinerade juniordansare rev av några danser till publikens jubel.
Runt om vid hembygdsgården sprang våra flitiga medlemmar runt som myror för att serva besökarna med korv, hamburgare, läsk, glass godis och kaffe. När festen var slut frammåt kl 15.00 så fanns det inte en bulle eller korvusling kvar. Allt var tagit tabberas på.  Även i Bro, Stäket och Bruket kunde kära grannar glädjas åt våra kära ambulerande medlemmars insats som lekledare, musiker och dansare.
När vi städat upp allt så tog vi oss hem till vårt för att känna av den fräschör som bara en dusch kan ge.
Vi kan nu med facit i hand konstatera att kungsängeborna uppskattar våra arrangeman och litar på att vi ordnar midsommarfirandet år från år. Vår insats behövs och årets rekordresultat gör det möjlig för oss att forma vår verksamhet till glädje för nya och gamla medlemmar.
Precis som kungsängeborna tackar oss för vårat arrangemang vill vi tacka dom för att dom visar sin uppskattning och firar med oss.
Ni som är med i den goda gemenskap som kanske bara Kungsängens folkdansgille kan erbjuda vet vad alla andra går miste om. Om du som läser detta vill träffa och umgås i mycket goda vänners lag och till det även vill få lite motion till livs. Känn dig varmt välkommen att vara med !!  el-post för info.
Den som säger att vi inte har några djupt svenska traditioner har inte varit med och njutit av vårat midsommarfirande. Fler och fler folkdräkter dyker upp. Man bryr sig om våra folkliga rötter, dans och musik. Om du bara gräver där du står kommer du att uppleva hur mycket spontanitet och glädje som finns där du bor och verkar. Utnyttja den !!

Enligt vanligtvis mycket välunderättade källor så planerar vi att till nästa års midsommarfirande ha allmän dans - Vad sägs om dans på dansbana till midsommar !!! Hartsa dansdojjorna och var med !!


Här står den alltid glada Helena Johansson o lassar på blomster på midsommarstången.


Här en mycket trevlig bild från barnens dansuppvisning i Bro. Vi far runt som tättingar för att glädja andra ( och oss själva ) med våra uppvisningar.

Här en trevlig bild på våra duktiga spelmän som alltid är med oss. Från vänster - Erik, Staffan, Bengt, Hasse, Tina, Lasse, Ingela - Margit med dragspel skymd bakom Ingela.

Bilderna är alla tagna av Bengt Svensson