Gökotta 24 Maj 2001

I år var det Mats Jakobsson:s pappa Erik som dragit vinstlotten och fick äran att sammanställa frågorna till gökottans tipspromenad. Frågorna klarades med bravur av våra duktiga barn. Däremot var det lite klurigare frågor för dom vuxna som fick åtminstone webbmastern att fundera på om man skall ta o studera lämpligt lexikon för allmänbildning mera noggrant.Vi höll till nere vid Frölunda. Alla hade p.g.a. vädret tagit på sig regnställ. Så promenaden ackompanjerades av regnsmatter på skärmmössan. Framme vid målet och den pinsamma resultatredovisningen vankades det traditionsenlig sillfrukost. En och annan klar fick också slinka ner för att matcha maten.

,

 
Våra barn hittar alltid roliga ställen att leka på. Dom hittade b.l.a. en dragfjäder till en båt i vattnet. Vår stora skeppare Lillo visade sig dock vara ljumt intresserad av den. Han kanske har tillräckligt av dom redan.
..

Här vankas det Sill, Potatis och Ägg – Smaskens !

Man måste stå i kö till maten. Idel glada miner trots att timmen var tidig. Man kan se att alla har ordentliga för dagen anpassade kläder. Framför Inge står Gunnel:s bror och svägerska som visade sig bli dagens vinnare och nästa års promenadgeneraler - Grattis - En resa ifrån Gävle vankas nästa år !

Man sitter ned fint när man äter. Här har regnet slutat och vi kan titta ut över nejden och vår vackra sjö Mälaren.

Flickan ( Gunnel ) i den röda jackan till höger passade på att fylla 20 år och några månader idag - stort grattis !!
 

Vid knapparna / Tilman