KAPPLEK 2001
Fredagen den 4 april kl. 15.30 träffades ett härligt gäng förväntansfulla dansare vid hembygdsgården. Det var äntligen dags att åka mot Göteborg. Resan som skulle bli den första danstävlingen för många.
Vi delade buss med Kulturella folkdansgillet från Tyresö. Många godispåsar och videofilmer senare var vi framme vid Lerum, och skolan vi skulle bo i. När vi packat upp och fått en kvällsfika somnade alla gott, kors och tvärs i slöjdsalen.
Lördagens program bestod av Lisebergsbesök för de flesta. Några valde Lerums äventyrsbad. Tyvärr blev det inte så många timmar på Liseberg men mycket kul hade vi. Många barn åkte det mesta (med Anna i spetsen), till och med Hang over.
Andra tog det betydligt lugnare. Ni skulle ha sett synen när jag, Ingela och Kristina snurrade runt i lugnt tempo i Kaninresan, vinkande till Göteborgskaninen.
På eftermiddagen var det dags för genrepetition. Barnen lika ”coola” och ”proffsiga” som vanligt!
På kvällen var det samkväm i gymnastiksalen tillsammans med alla deltagare. Vid 11-tiden somnade alla gott efter en intensiv dag.
Sen var det dags för den stora tävlingsdagen. Fina i alla folkdräkter åkte vi mot skolan där tävlingen gick av stapeln, alla lite pirriga i magen. Det var 9 lag som tävlade och vi startade som 8:a. Barnen gjorde ett kanon uppträdande. Började med vacker spelning på fioler och nyckelharpor för att sedan dansa flera danser. Ur duktiga!

Vann gjorde Väsby folkdans gille, men jag vet inte om jag är partisk på något sett, men jag tyckte våra underbara barn var bäst!

Nu var det bara hem resan som återstod, en resa som man sent glömmer.
Alla barn var jätte duktiga och vi har levt som en storfamilj och haft jätte mysigt.

Tack för att jag fick möjligheten att följa med och för allt roligt Ni arrangörer fixar för våra barn. /   Berit Strand