Kungsängens 
Folkdansgille

51 års erfarenhet

15 Maj 2004 så visade vi upp oss på torget i Kungsängen. Då var det minsann "fest i byn" nästan i stil med hur vi fått lära oss på vår resa till Mallorca i Påsk. Torget skall leva, där skall det röra sig och där träffas man. Gillet hade ställt upp ett stort fint tält med möjlighet till kaffedrickning. Musiken förgyllde torget och pockade på uppmärksamhet. Här var det inte bara Gillets egna spelemän utan BRO LÅTGILLE fanns även på plats med förstärkning i leden. Både ungdomar och vuxna visade upp dansens konster och inte minst fick alla besökare möjlighet att själva prova på danser. Det sistnämna inslaget var mycket populärt denna gång. Kan det bero på att man då fick fika gratis som tack för intresset. Här programaffishen för arrangemanget: Hela programaffischen här (PDF)
Här flyger kjolarna i en farlig fart emmedan tjejerna river av en av sina vassare danser - Foto Bodil Jacobson
Ungdomarna är inte sena att ställa upp till dans. Emedan dom stora far runt väntar dom lite mindre ivrigt på att få äntra "Scenen". 
Inte bara dom vuxna ur gillet spelade utan även ungdomarna. Här står dom dock minsann och sjunger för full hals. Vackert och kul så att det förslår.
Lagets vuxna dansare dansar här en cylinderkontra - Foto Elin Jacobson
Se hur dom vuxna dansarna förgyller Kungsänges torg, med färglada dräkter i den skinande solen. Foto Elin Jacobson 
På torget i Kungsängen fanns det tält, kaffe bänkar och dansgolv (asfalt) för att få sig till livs den levande torgstämmning som Gillet lärt sig på sydligare breddgrader.
Här kunde man studera bilder och text från 50 år med Kungsängens folkdansgille. Margit Jogmar har lagt ner ett fantastisk jobb på att sammanställa allt material.
 
Väva vadmal är en trevlig dans med många turer. Kungsängens Folkdansgille visar prov på att gammal och ung kan samsas i samma dans på lika villkor. Vi är stolta att kunna visa upp oss på detta sätt på våra torg. Foto Elin Jacobson 
 
Copyright (c) 2004 Kungsängens Folkdansgille - Text/Foto. Tilman D. Thulesius. (där ej annat anges) Utnyttjande av bilder utan medgivande ej tillåtet.