Kungsängens 
Folkdansgille

Midsommar 25-26 Juni 2004 

25 - 26 Juni 2004 - Solen skiner från en nästan klarblå himmel. Vädergudarna har hotat med dåligt väder till midsommar nu hur länge som helst. Men når vi alla slog upp våra ögon tidigt på morgonen kunde vi konstatera att så inte var fallet. 

Foto: Ia Wallgren
Kungsängens Folkdansgille förskönade även i år det stora fina gärde och vår hembygdsgård med det årliga midsommarfirandet. Stången restes trots ett fasligt blåsande säkert av starka armar efter att ha fått vandra från hembygdsgårdens gårdsplan. I täten för tåget tågade som brukligt våra egna spelemän och kvinns. Lekledningen sköttes även i år av Bengt med en bravur trots en trådlös mikrofon som illafall i början hade lite tekniska mankemang.

Förutom allt fint arrangemang runt själva hembygdsgården där inte minst våra klubbmästare Björn och Johan drog ett stort lass med grillgossarna Micke och Mats så hade vi även uppvisningar i Bro, Smidö, Ådö, Stäket och Bruket (Jakobsberg). Där hade vi ambulerande dansare men även spelemän såsom bland annat Staffan, Margit, Ingela, Erik och Lasse.

Vilket strålande väder och vilka glada besökare och deltagare o varje buske. Så här skall midsommar vara coh tack till alla som var med och på detta sätt gjorde festen till vad den blev. Inte minst var det extra kul att se att så många dagen till ära hade tagit på sig en folkdräkt. Mycket kul att se att dräkterna används och att man klär upp sig till denna fest. Hoppas att det blir mera så framöver.

På midsommardagen far vi så runt till en del äldreboenden i våra nära omgivningar. Vi börjar dock med en midsommardagsgudstjänst vid hembygdsgården. Där är vi med och dansar och spelar. Sedan for vi vidare till Bro och dansade även där. Nu för våra gamla i kommunen. Alltid lika trevligt och uppskattat när man kommer. Norrgården i Kungsängen åkte vi också till. Även om där var trångt om saligheten så var det lika trevligt som alla andra år att komma dit. Många bekanta ansikten i publiken. Till sist så dansade vi och spelade även programmet i Kalhäll och det servicehem som finns där.

Copyright (c) 2004 Kungsängens Folkdansgille - Text/Foto. Tilman D. Thulesius. (där ej annat anges) Utnyttjande av bilder utan medgivande ej tillåtet.