Kungsängens 
Folkdansg
ille
Drygt 50 års erfarenhet

Rapport från Ungdomsfesten i Gävle 2005

För tredje året i rad deltog Kungsängens folkdansgilles ungdomar vid Ungdomsfesten i Gävle konserthus. Arrangemanget gick av stapeln lördagen 28 oktober 2005. Morgontrötta men vid gott mod tog ett trettiotal ungdomar och ledare morgontåget upp till Gävle.

Efter sedvanlig inkvartering i Solängsskolan följde en lång dag. På dagsprogrammet stod workshops, där möjlighet gavs att prova på bland annat sång med Orsa Ungdomskör, traditionell dans till modern musik med Margareta Gunnarsson, fartigt spel med familjen Briese, visor från Gästrikland med Vox Beata och Eva Åström Rune, street dance och mycket annat. Framemot eftermiddagen började nog många tvivla på hur orken skulle räcka hela kvällen.

Efter en sista finslipning på vårt program och en stärkande middag begav vi oss mot Gävle konserthus. Kvällens konsert innefattade omkring 200 medverkande och varierade mellan spel, dans och sång. Vi hade placerats sist i programmet, som dessutom blev en timme längre än beräknat, så vi fick gott om tid att förbereda oss och bli nervösa. Vårt bidrag till konserten bestod förstås av vår egenkomponerade dans som vi gjorde till Kapplek. När det så äntligen blev vår tur var nog alla precis så laddade som det behövdes, för vi framförde vår egenkomponerade dans så bra som vi aldrig gjort förr (åtminstone enligt skrivaren). Som tack fick vi stort jubel från publiken, och speciellt ifrån vår egen supportergrupp från Kungsängens seniorer som rest till Gävle för att heja på oss. Uppmuntrade av allt beröm fortsatte vi sedan dansa kvällen (och somliga natten) lång.

På söndagsmorgonen for vi söderut och hemåt igen, som vanligt efter ungdomsfesterna har vi fått mycket inspiration och nya idéer, och inte minst stärkt självförtroende. Vi har jättekul ihop på våra resor, och ser fram emot nya mål.

Vid pennan och kameran
Ida Engström