Spelmansstämman Ungdom och Folkmusik Sista söndagen i Augusti i Kungsängen


Programmet var likt det vi haft under tidigare år.
29 Aug
kl 18.00 i Kungsängens kyrka.
Capella Cantia & Ceciliakören under ledning av Alvar Nilsson framförde Volund. Volund är ett folkmusikaliskt drama baserat. på en runsten funnen på Gotland som berättar om mästersmeden Volund. Även syntes och hördes gillets ungdomsdansare Dansvilda och Spelvilda, Bro Låtgille under ledning av Kjell Sundberg. Efteråt - Spel och dans till levande musik i hembygdsgården.

30Aug Stämma vid Hembygdsgården
11.00 Folkmusikmässa
12.30 Allespel (låtarna) med Elisabeth Högberg som spelledare. Bland alla som uppträdde märktes särskillt Åsa Jinder och ungdomsgruppen Patriarkus. Även Harpya och gillets spelgrupp Spelvilda bland alla uppträdande. Dansuppträdande av gillets ungdoms- och vuxengrupper.
Vår fasta dansbana fick även i år en hel del besökare som dansade till b.l.a Mac Olsson och Bro Låtgille.
Program laddas ner här (pdf) - Lista för scenprogram här

Minnesstund:
Med anledning av Mats Liljeholm:s bortgång i juli, hölls en liten minnesstund på "hans stämma". Ingela Ryd berättade om Mats och framförallt hennes minnen


Mats Liljeholm (klicka för större): Foto Åke Engström

På bilden invid syns Mats längst ute till vänster. Ungdomar har alltid varit viktiga för stämman och en av anledningarna till att stämman startade. Mats jobbade inom komunala musikskolan. Bilden är från 1985 - Foto Engström.

Inför spelmansstämman byggde vi upp vår dansbana: